Kuřecí kousky flambované na brandy
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 1000 g Kuře
- 50 g Bambusové výhonky
- 100 ml Víno červené
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Hřebíček
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 46 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 719.5 mg
- Vláknina 2929.5 mg
- Vitamín A 2929.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu rozkrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli, bambusové výhonky a petrželovou nať nadrobno, česnek utřeme se solí.
-
2
Kuře omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozpůlíme, z každé půlky vytvoříme 4 porce tak, že je rozřízneme úhlopříčně od stehenního kloubu okolo prsou, potom odřízneme křídla a stehna. Porce osolíme, opepříme.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej se slaninou, přidáme porce kuřete a restujeme je. Maso několikrát obrátíme, aby bylo opečené ze všech stran do zlatova.
-
4
Přidáme cibuli a zalijeme brandy. Brandy zapálíme a pánví pohybujeme tak, aby se všechny porce kuřete chvíli flambovaly.
-
5
Přendáme maso do pekáče, přidáme česnek, petržel, bambusové výhonky, bobkový list a hřebíček, důkladně promícháme, podlijeme vývarem a vínem. Přiklopíme a necháme péci v troubě předehřáté na 200 °C. Během pečení porce několikrát obrátíme a poléváme vypečenou šťávou. Pečeme 75 - 90 minut, dokud kuře není hotové. Pozor, nesmí se vysušit!
-
6
Vyjmeme bobkový list a hřebíček a podáváme s bramborovými kroketami a dušenou zeleninou.