Křepelka pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Játra drůbeží
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Křepelka
  • 2 plátek Šunka dušená
  • 2 plátek Veka
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 171.8 mg
  • Draslík 492 mg
  • Vláknina 5306 mg
  • Vitamín A 5306 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.

  • 2

    Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.

  • 3

    Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.

  • 4

    Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.

  • 5

    Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.

  • 6

    Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.

  • 7

    Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami.

Komentáře k receptu