Křepelka pečená
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 200 g Játra drůbeží
- 4 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Jablka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Křepelka
- 2 plátek Šunka dušená
- 2 plátek Veka
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Calvados
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 40 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 171.8 mg
- Draslík 492 mg
- Vláknina 5306 mg
- Vitamín A 5306 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.
-
2
Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.
-
3
Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.
-
4
Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.
-
5
Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.
-
6
Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
-
7
Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami.