Likér z vlašských ořechů

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Ořechy vlašské
  • 25 g Citronová kůra
  • 200 ml Sirup cukrový
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 7.5 dl Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 3922.7 mg
  • Vitamín A 3922.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme extrakt z jader vlašských ořechů: vyloupaná jádra očistíme (nejlépe hrubým štětcem), nasucho je v teflonové pánvi orestujeme dozlatova. Dáme je do sklenice, přimícháme 1 špetku nového koření, 1 špetku zázvoru a 25 g čerstvých citronových slupek, vše zalijeme 7.5 dl vysokoprocentního neutrálního alkoholu. Nádobu uzavřeme a odložíme na týden na chladné a temné místo.

  • 2

    Po týdnu přefiltrujeme extrakt přes nylonový filtr do druhé nádoby a zavřeme ji. Zbytek ořechů zalijeme 1 l vody, zakryjeme a necháme do druhého dne, kdy opět směs s ořechy přefiltrujeme, oba filtráty protřepeme a uložíme do chladničky do dalšího dne. Případné kapičky oleje odstraníme.

  • 3

    Obě tekutiny spojíme při pokojové teplotě. Do 800 ml ořechového extraktu přimícháme 200 ml cukrového sirupu. Podle chuti můžeme dát cukrového sirupu méně.

Komentáře k receptu