Pikantní kuřecí prsa na červeném kari s bambusovými výhonky
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 225 g Bambusové výhonky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Krevetová pasta
- 4 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 12 ks Chilli paprička
- 10 ks Pepř černý celý
- 2 ks Citronová tráva
- 5 ks Limetka kafrová
- 3 ks Limetka kafrová
- 4 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Kokosové mléko
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Galgan
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 954 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 54 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 72.7 mg
- Draslík 2499.7 mg
- Vláknina 6006.6 mg
- Vitamín A 6006.6 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme kari pastu. Na pávni nasucho cca 1-2 minuty osmahneme římský kmín a koriandrová semínka. Vložíme do hmoždíře, přidáme nahrubo nakrájené chilli papričky bez semínek, na tenké plátky pokrájené šalotky, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájený galgán, nasekanou citronovou trávu a listy kafrové limety. Přisypeme černý pepř, skořici, kurkumu a sůl. Přidáme krevetovou pastu a koriandrové kořeny a zpracujeme na hrubší pastu. Poté postupně za stálého míchání přiléváme olej. Hotovou pastu přelijeme do sklenice, zavíčkujeme a uchováme v lednici.
-
2
Kuřecí maso zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka a zvolna přivedeme k varu. Když se začne tvořit škraloup, přidáme 2 lžíce připravené kari pasty, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíci cukru a za stálého míchání 2-3 minuty povaříme. Vložíme kuřecí maso, promícháme a na mírném ohni vaříme 5-6 minut. Poté vlijeme zbytek kokosového mléka, přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky a natrhané listy limety. Přivedeme opět k varu a stále mícháme. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Hotovou omáčku rozdělíme na vyhřáté talíře, dozdobíme nasekanými chilli papričkami a limetkovými listy a podáváme.