Jemný borůvkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 20 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 217.8 mg
- Vláknina 5894 mg
- Vitamín A 5894 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme máslo a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko, špetku soli a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, posypeme borůvkami a pečeme cca 50min.
-
3
Vychladlý koláč podáváme dozdobený šlehačkou.