Kuřecí řízky s brandy a zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 125 ml Víno bílé
  • 225 ml Zakysaná smetana
  • 45 ml Brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 124.8 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 248.2 mg
  • Vitamín A 248.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do porcelánové nebo kameninová misky. Dobře je k sobě přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 1 hodinu.

  • 2

    Nadrobno nasekáme tymián (několik větviček si ponecháme na ozdobu).

  • 3

    Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí řízky, posypeme tymiánem a zalijeme marinádou.

  • 4

    Restujeme, dokud kuře nezíská ze všech stran zlatavou barvu. Řízky během restování několikrát obrátíme.

  • 5

    Přidáme hrozinky, víno a za občasného míchání na mírném ohni dusíme 35-40 minut, dokud kuře není dostatečně měkké.

  • 6

    Zakysanou smetanu rozmícháme s koňakem, nalijeme ji na kuře a ještě chvíli zahříváme. Již nevaříme.

  • 7

    Ozdobíme větvičkami tymiánu, podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu