Filé zapečené se zakysanou smetanou a hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 62.9 mg
- Draslík 13.7 mg
- Vláknina 123.8 mg
- Vitamín A 123.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a po obou stranách orestujeme v pánvi na rozpáleném másle.
-
2
Porce urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy. Zakysanou smetanu rozmícháme s hořčicí a směs rozetřeme na filé. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
4
Nůžeme podávat s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.