Holoubata s jablečnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Prejt
  • 600 g Holoubata
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Jablka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 625.7 mg
  • Vláknina 8482.5 mg
  • Vitamín A 8482.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata zbavíme kůže, opláchneme pod vodou, osušíme, nasolíme a opepříme. Do misky vložíme prejt, přidáme citronovou kůru, nasekaný česnek, petržel, promícháme. Tuto nádivku nacpeme do holoubat.

  • 2

    Rozpálíme v kastrolu olej a osmažíme holoubata ze všech stran do zlatova. Zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, nezakryté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 60 minut.

  • 3

    Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do kastrůlku s trochou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme 15 minut. Poté je osladíme a rozmačkáme.

  • 4

    Upečená holoubata ozdobíme tymiánem a citronovou kůrou. Podáváme s horkou jablečnou omáčkou.

Komentáře k receptu