Holoubata s jablečnou omáčkou
Suroviny
- 250 g Prejt
- 600 g Holoubata
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Jablka
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 2 dl Vývar drůbeží
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 625.7 mg
- Vláknina 8482.5 mg
- Vitamín A 8482.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata zbavíme kůže, opláchneme pod vodou, osušíme, nasolíme a opepříme. Do misky vložíme prejt, přidáme citronovou kůru, nasekaný česnek, petržel, promícháme. Tuto nádivku nacpeme do holoubat.
-
2
Rozpálíme v kastrolu olej a osmažíme holoubata ze všech stran do zlatova. Zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, nezakryté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 60 minut.
-
3
Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do kastrůlku s trochou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme 15 minut. Poté je osladíme a rozmačkáme.
-
4
Upečená holoubata ozdobíme tymiánem a citronovou kůrou. Podáváme s horkou jablečnou omáčkou.