Kuře s cizrnou
Suroviny
- 1000 g Kuře
- 200 g Cizrna
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 2 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 47 g
- Sodík 724 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 637 mg
- Vláknina 5037.3 mg
- Vitamín A 5037.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Stehna svážeme kuchyňskou nití.
-
2
V horké vodě omyjeme citron, nakrájíme na plátky. Na sítko nasypeme cizrnu, propláchneme pod tekoucí vodou.
-
3
Cibuli oloupeme, krájíme na plátky. Šafrán zvlhčíme dvěma lžícemi vlažné vody, petržel nasekáme.
-
4
Rozpálíme v hrnci olej, kuře opečeme ze všech stran. Poté ho vyndáme. Ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme tymián, cizrnu, petržel, šafrán a drůbeží vývar. Přilijeme rajčatový protlak, promícháme.
-
5
Kuře vložíme do výpeku, cizrnu pokryjeme plátky citronu. Kastrol umístíme do předehřáté trouby, pečeme pod pokličkou 45 minut. Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 25 minut.
-
6
Z hrnce vyndáme pečené kuře a zeleninu, vše podáváme na velké předehřáté míse.
-
7
Kuře umístíme doprostřed, ozdobíme plátky citronu a zeleninou.