Kuře s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 200 g Cizrna
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 637 mg
  • Vláknina 5037.3 mg
  • Vitamín A 5037.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Stehna svážeme kuchyňskou nití.

  • 2

    V horké vodě omyjeme citron, nakrájíme na plátky. Na sítko nasypeme cizrnu, propláchneme pod tekoucí vodou.

  • 3

    Cibuli oloupeme, krájíme na plátky. Šafrán zvlhčíme dvěma lžícemi vlažné vody, petržel nasekáme.

  • 4

    Rozpálíme v hrnci olej, kuře opečeme ze všech stran. Poté ho vyndáme. Ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme tymián, cizrnu, petržel, šafrán a drůbeží vývar. Přilijeme rajčatový protlak, promícháme.

  • 5

    Kuře vložíme do výpeku, cizrnu pokryjeme plátky citronu. Kastrol umístíme do předehřáté trouby, pečeme pod pokličkou 45 minut. Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 25 minut.

  • 6

    Z hrnce vyndáme pečené kuře a zeleninu, vše podáváme na velké předehřáté míse.

  • 7

    Kuře umístíme doprostřed, ozdobíme plátky citronu a zeleninou.

Komentáře k receptu