Krůtí prsa s hráškem a kostičkami brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 250 g Hrášek
  • 600 g Krůtí prsa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 105.3 mg
  • Draslík 883.9 mg
  • Vláknina 14763.8 mg
  • Vitamín A 14763.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a krůtí maso z obou stran zprudka orestujeme. Poté podlijeme horkou vodou, ochutíme solí, pepřem a asi 20min podusíme.

  • 2

    Mezitím brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a dusíme doměkka cca 15min.

  • 3

    Petrželku nasekáme najemno a společně s hráškem přisypeme ke směsi. Krátce podusíme a podáváme. Pokrm dozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu