Conchiglie se žampiony a krevetami
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sýr Parmezán
- 180 g Krevety tygří - loupané
- 180 g Žampiony čerstvé
- 350 g Těstoviny Conchiglie
- 180 g Krabí maso mražené
- 900 ml Mléko polotučné
- 0.75 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 3 ks Bobkový list
- 18 ks Pepř černý celý
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 špetka Muškátový květ
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 942 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 32 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 484.7 mg
- Vláknina 14461.5 mg
- Vitamín A 14461.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, vrátíme do hrnce, přimícháme 20 g másla a udržujeme v teple. V hlubší pánvi si osmahneme na másle tenké plátky fenyklu, asi 5 minut. Přimícháme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Nakonec přidáme krevety a krabí maso a opékáme 1 minutu. Odstavíme z plotny, přimícháme cayenský pepř, bešamelovou omáčku a těstoviny.
-
2
Vezmeme si asi 6 menších zapékacích misek a vytřeme je máslem. Rozdělíme do nich směs a posypeme nastrouhaným parmezánem a plátky rajčat. Pokapeme olejem a dáme zapéct na 25 minut.
-
3
Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:
-
4
Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a za stálého míchání takto spolu vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.