Conchiglie se žampiony a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 180 g Krevety tygří - loupané
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 180 g Krabí maso mražené
  • 900 ml Mléko polotučné
  • 0.75 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Bobkový list
  • 18 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 špetka Muškátový květ
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 484.7 mg
  • Vláknina 14461.5 mg
  • Vitamín A 14461.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme, vrátíme do hrnce, přimícháme 20 g másla a udržujeme v teple. V hlubší pánvi si osmahneme na másle tenké plátky fenyklu, asi 5 minut. Přimícháme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Nakonec přidáme krevety a krabí maso a opékáme 1 minutu. Odstavíme z plotny, přimícháme cayenský pepř, bešamelovou omáčku a těstoviny.

  • 2

    Vezmeme si asi 6 menších zapékacích misek a vytřeme je máslem. Rozdělíme do nich směs a posypeme nastrouhaným parmezánem a plátky rajčat. Pokapeme olejem a dáme zapéct na 25 minut.

  • 3

    Bešamelová omáčka s cibulí [42787]:

  • 4

    Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé 1 minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a za stálého míchání takto spolu vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu