Tuňák terijaki

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 66.5 mg
  • Draslík 484.1 mg
  • Vláknina 655.5 mg
  • Vitamín A 655.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme sójovou omáčku se sherry, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájený zázvor a cukr. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Do připravené marinády vložíme očištěné a omyté plátky tuňáka a několikrát je obrátíme. Přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a grilujeme asi 4 minuty po každé straně pod horkým grilem v troubě. Při obracení plátky potřeme zbylou marinádou.

  • 4

    Při podávání tuňáka ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu