Tuňák terijaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 484.1 mg
- Vláknina 655.5 mg
- Vitamín A 655.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sójovou omáčku se sherry, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájený zázvor a cukr. Vše dobře promícháme.
-
2
Do připravené marinády vložíme očištěné a omyté plátky tuňáka a několikrát je obrátíme. Přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat.
-
3
Maso vyjmeme z marinády a grilujeme asi 4 minuty po každé straně pod horkým grilem v troubě. Při obracení plátky potřeme zbylou marinádou.
-
4
Při podávání tuňáka ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.