Lahodný likér z hroznového vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 250 ml Grappa
  • 200 ml Sirup cukrový
  • 2 ml Pektolytický enzym
  • 0.5 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 1.5 kg Hroznové víno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 286.5 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.

  • 2

    Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.

  • 3

    Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

  • 4

    Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.

Komentáře k receptu