Lahodný likér z hroznového vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 0 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 286.5 mg
- Vláknina 2700 mg
- Vitamín A 2700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.
-
2
Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.
-
3
Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
-
4
Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.