Vegetariánské ťap-čoi
Suroviny
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 87 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 225.4 mg
- Vláknina 5412.5 mg
- Vitamín A 5412.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájíme papriky zbavené semínek, mrkev, okurku. Podélně rozřízneme cibuli, poté ji rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme česnek.
-
2
Rozpálíme ve woku olej, osmahneme na něm papriky, česnek cca 30 vteřin. Přidáme mrkev, cibuli a smažíme dalších 30 vteřin. Poté přidáme okurku a cuketu a smažíme 1 minutu.
-
3
Přidáme vývar, sójovou omáčku, cukr, sůl, pepř, promícháme a vaříme 3 minuty.
-
4
Ihned podáváme.