Marocká polévka z čočky a dýně
Suroviny
- 250 g Čočka červená
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar zeleninový
- 1 kg Dýně
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Koření marocké
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1228 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1273.5 mg
- Vláknina 17051.5 mg
- Vitamín A 17051.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na středním plameni rozpálíme olivový olej, do měkka orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme marocké koření, drcený kmín, zeleninový vývar, oloupanou a pokrájenou dýni (nejlépe butterrnut), velkou rozkrájenou bramboru, červenou čočku. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut do měkka.
-
2
Potom polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Před podáváním zdobíme drobně krájenou pažitkou.