Marocká polévka z čočky a dýně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Čočka červená
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Dýně
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Koření marocké
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1228 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1273.5 mg
  • Vláknina 17051.5 mg
  • Vitamín A 17051.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na středním plameni rozpálíme olivový olej, do měkka orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme marocké koření, drcený kmín, zeleninový vývar, oloupanou a pokrájenou dýni (nejlépe butterrnut), velkou rozkrájenou bramboru, červenou čočku. Uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme 30 minut do měkka.

  • 2

    Potom polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Před podáváním zdobíme drobně krájenou pažitkou.

Komentáře k receptu