Omeleta z brambor se slaninou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 25 dkg Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.04 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 561 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 109.8 mg
  • Draslík 972.5 mg
  • Vláknina 10382.5 mg
  • Vitamín A 10382.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nastrouháme na hrubším struhadle.

  • 2

    Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, nať z petržele nasekáme na jemno.

  • 3

    Slaninu krájíme na přibližně 1 cm široké proužky.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme proužky slaniny, cibuli, smažíme 5 - 8 minut, dokud cibule nezměkne a slanina není opečená.

  • 5

    Nastrouhané brambory dáme do větší mísy, přidáme k nim směs cibule a slaniny z pánve. Vmícháme rozšlehané vajíčko, mouku a petželovou nať, osolíme, opepříme.

  • 6

    Zbylý olej rozpálíme na pánvi, dáme na něj bramborovou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na mírném ohni opékáme přibližně 10 minut, pak omeletu opatrně přesuneme na talíř, přiklopíme druhým talířem a otočíme tak, že je syrovou stranou nahoru. Obrácenou omeletu poté opatrně na oleji dopečeme z druhé strany.

Komentáře k receptu