Omeleta z brambor se slaninou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 36 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 109.8 mg
- Draslík 972.5 mg
- Vláknina 10382.5 mg
- Vitamín A 10382.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme, nastrouháme na hrubším struhadle.
-
2
Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, nať z petržele nasekáme na jemno.
-
3
Slaninu krájíme na přibližně 1 cm široké proužky.
-
4
Na pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme proužky slaniny, cibuli, smažíme 5 - 8 minut, dokud cibule nezměkne a slanina není opečená.
-
5
Nastrouhané brambory dáme do větší mísy, přidáme k nim směs cibule a slaniny z pánve. Vmícháme rozšlehané vajíčko, mouku a petželovou nať, osolíme, opepříme.
-
6
Zbylý olej rozpálíme na pánvi, dáme na něj bramborovou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na mírném ohni opékáme přibližně 10 minut, pak omeletu opatrně přesuneme na talíř, přiklopíme druhým talířem a otočíme tak, že je syrovou stranou nahoru. Obrácenou omeletu poté opatrně na oleji dopečeme z druhé strany.