Grilovaná chobotnice s chutným přelivem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 600 g Chobotnice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 2 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Balsamico ocet
- 1 dl Limetková šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 1277.8 mg
- Vláknina 12444.8 mg
- Vitamín A 12444.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Do misky dáme olej, limetkovou šťávu, chilli papričky a česnek, vše důkladně promícháme.
-
2
Chobotnice podélně rozkrojíme, vložíme do marinády a necháme v chladničce alespoň 2 hodiny odležet.
-
3
Brambory očistíme, omyjeme, ošrábeme, dáme vařit,uvařené pak nakrájíme na kousky.
-
4
Očistíme a omyjeme okurky, nakrájíme je na kousky.
-
5
Během vaření brambor připravíme také zálivku. Očištěná a omytá rajčata i oloupanou cibuli jemně nakrájíme, dáme do misky. Přidáme koriandr, ocet, olej a citronovou šťávu, vše smícháme, podle chuti opepříme, osolíme.
-
6
Na rozpálený plát grilu položíme marinovanou chobotnici a za častého obracení ji opékáme 3 - 5 minut, dokud se chapadla nezačnou kroutit.
-
7
Na servírovací talíře dáme listy salátu, na ně brambory, okurky, přidáme opečenou porci chobotnice, přelijeme zálivkou.