Hřebenatky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 16 ks Hřebenatka
  • 16 ks Chřest zelený
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 547.9 mg
  • Vláknina 600.5 mg
  • Vitamín A 600.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozlomíme hřebenatky ostrým nožem a vyjmeme obsah. Opláchneme, necháme oschnout.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme chřest, poté ho ve studené vodě zchladíme, necháme okapat, podélně rozkrojíme. V misce smícháme cukr, sójovou omáčku, nasekanou jarní cibulku, olej, vinný ocet, sůl, pepř a získáme tak omáčku.

  • 3

    Hřebenatky potřeme olejem, osolíme a opepříme. Gril předehřejeme, hřebenatky grilujeme za vysoké teploty přibližně minutu. Obrátíme je a z druhé strany grilujeme též minutu.

Komentáře k receptu