Thajský salát se smaženými vejci
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Limetka
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 hrst Řeřicha
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 15 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 1130.3 mg
- Vláknina 6498 mg
- Vitamín A 6498 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova osmahneme na tenké plátky nakrájený česnek. Poté rozklepneme do pánve vejce, žloutky propíchneme a smažíme, dokud směs není téměř tuhá. Vyjmeme, odložíme stranou.
-
2
V misce smícháme na tenké plátky nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené chilli papričky, na kostičky pokrájenou okurku a nastrouhaný zázvor. V další misce rozšleháme šťávu z limetek s cukrem a sójovou omáčkou. Tímto dresinkem přelijeme zeleninu v míse, zlehka promícháme.
-
3
Několik snítek koriandru odložíme na dozdobení, zbytek nakrájíme, přidáme k salátu. Část řeřichy rovněž odložíme, zbytek naaranžujeme na servírovací talíře. Usmažená vejce nakrájíme na proužky a rozdělíme na řeřichu. Posypeme šalotkovou směsí, dozdobíme koriandrem, zbytkem řeřichy a ihned podáváme.