Se zeleninou garnáti
Suroviny
- 225 g Sójové výhonky
- 200 g Shiitake houby
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 20 ks Garnát obecný
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 10 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 535.9 mg
- Vláknina 4552 mg
- Vitamín A 4552 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme na 15 minut do teplé vody, poté je povaříme dalších 15 minut v osolené vodě, opláchneme, necháme okapat. Okurku nakrájíme na kostičky.
-
2
Rozpálíme arašídový olej ve woku, přidáme rozetřený česnek, houby a sójové výhonky, minutu smažíme. Přisypeme pokrájenou okurku, cukr, vinný ocet, ústřicovou omáčku, sůl, pepř a smažíme 2 minuty.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, garnáty obalíme v Solymalu a smažíme 5 minut.
-
4
Do středu talíře dáme zeleninu, smažené garnáty naaranžujeme po obvodu. Pokapeme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, ihned podáváme.