Thajský teplý kuřecí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Salát ledový
  • 100 g Paprika žlutá
  • 100 g Paprika červená
  • 200 g Okurka salátová
  • 110 ml Olej olivový
  • 65 ml Ocet vinný červený
  • 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Thajská směs
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 1064.7 mg
  • Vláknina 5740 mg
  • Vitamín A 5740 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.

  • 2

    Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.

  • 3

    Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.

  • 4

    Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.

Komentáře k receptu