Thajský teplý kuřecí salát
Suroviny
- 80 g Cibule
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Salát ledový
- 100 g Paprika žlutá
- 100 g Paprika červená
- 200 g Okurka salátová
- 110 ml Olej olivový
- 65 ml Ocet vinný červený
- 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Thajská směs
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 43 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 1064.7 mg
- Vláknina 5740 mg
- Vitamín A 5740 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.
-
2
Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.
-
3
Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.
-
4
Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.