Bramborové kořeněné pyré s vepřovou panenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 692.9 mg
- Vláknina 3197.3 mg
- Vitamín A 3197.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 128.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme do měkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pažitku, česnek a mléko, rozmixujeme na kaši, udržujeme ji v teple. Vepřovou panenku celou potřeme nasekanou bazalkou, necháme na 20 minut odležet.
-
2
Rozpálíme gril, položíme na něj vepřovou panenku, pečeme zprudka ze všech stran, potom snížíme teplotu a maso pečeme ještě 12 - 15 minut. Upečené maso zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odstát. Potom je vyjmeme z alobalu, nakrájíme šikmo na plátky. Na talíře dáme pyré, poklademe plátky vepřové panenky a podáváme.