Pečená řepa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 21 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1921 mg
- Vláknina 30746.4 mg
- Vitamín A 30746.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neoloupanou, dobře omytou řepu vložíme do misky, v níž jsme rozmíchali hnědý cukr s 60ti ml olivového oleje, lžičkou soli a nasekaným rozmarýnem. Řepu v této směsi dobře ze všech stran omočíme, poté zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a přibližně hodinu pečeme, než nezměkne.
-
2
Mezitím připravíme dresing smícháním zbytku oleje, nasekaného kopru, octa, soli, a pepře. Mícháme tak dlouho, dokud není směs hustá. Vzniklým dresingem poléváme na plátky nakrájenou upečenou řepu.