Marocké kuře s lilkovým salátem
Suroviny
- 100 g Lilek
- 8 g Sůl
- 5 g Sůl
- 4 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř černý mletý
- 70 g Olivy černé
- 1200 g Kuřecí stehna
- 10 g Tymián čerstvý
- 40 g Tymián čerstvý
- 200 g Okurka salátová
- 30 g Koriandr čerstvý
- 250 g Rajčata Cherry
- 40 g Petržel kudrnka
- 40 ml Melasa
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Olej olivový
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Citronová šťáva
- 2 plátek Chléb toastový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1377 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 844.6 mg
- Vláknina 6933 mg
- Vitamín A 6933 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kuřecích stehen uděláme četné hluboké zářezy, vetřeme do nich bohatě marinádu, připravenou z níže uvedených surovin. Maso vložíme do mísy, polijeme marinádou a necháme hodinu uležet. Zatím připravíme 1 cm silné plátky lilku na salát, potřeme je lejem a 3 minuty grilujeme spolu s plátky toastového chleba.
-
2
Marinované kuře grilujeme 15 minut, průběžně otáčíme, aby se maso propeklo ze všech stran. Zbylou marinádu vlijeme na pánev a 5 minut povaříme. Do mísy nalámeme opečený chléb, přidáme nakrájená rajčata, okurku, olivy, bylinky a nakonec lilek. Z oleje, citronové šťávy, soli a pepře vyšleháme zálivku, kterou pooužijeme na salát až těsně před podáváním.
-
3
Uvařenou marinádou potíráme maso v posledních minutách grilování, aby se vytvořila křupavá kůrka.