Rizoto na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 g Slanina vepřová
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1574 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 1244 mg
  • Vláknina 5132.4 mg
  • Vitamín A 5132.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ohřejeme 200 ml vývaru, rozpustíme v něm máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a rozmarýn. Vsypeme rýži a promícháme.

  • 2

    Pomalu přiléváme vývar, který se postupně vyvařuje, dokud není rýže měkká. To může trvat cca 20 minut. Poté do rizota nalijeme víno, ochutíme solí a pepřem. Rizoto podáváme posypané parmazánem.

Komentáře k receptu