Rizoto na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1574 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 1244 mg
- Vláknina 5132.4 mg
- Vitamín A 5132.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci ohřejeme 200 ml vývaru, rozpustíme v něm máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a rozmarýn. Vsypeme rýži a promícháme.
-
2
Pomalu přiléváme vývar, který se postupně vyvařuje, dokud není rýže měkká. To může trvat cca 20 minut. Poté do rizota nalijeme víno, ochutíme solí a pepřem. Rizoto podáváme posypané parmazánem.