Miniroláda jehněčí s grilovanými mie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 10 g Chilli paprička
  • 500 g Nudle vaječné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 189.6 mg
  • Draslík 744.5 mg
  • Vláknina 7908.2 mg
  • Vitamín A 7908.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa vytvoříme roládu, svážeme jí nití, ve skleněné misce smícháme 2 lžíce nadrobno nasekané bazalky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce oleje, špetku soli a pepře. Potřeme marinádou důkladně roládu a vložíme asi na hodinu do ledničky.

  • 2

    Rozehřejeme gril na dřevěné uhlí (případně plynový), pod rošt vsuneme misku na odkapávající šťávu, roládu položíme na rošt, grilujeme přibližně 35 - 40 minut. V průběhu grilování jednou nebo dvakrát maso obrátíme a potřeme marinádou.

  • 3

    Vaječné nudle propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat. Nasekané chilli papričky s petrželí, utřeným česnekem a rozkrájeným Tofu smícháme v pastu. Rozehřejeme grilovací desku, případně plech hodně vymažeme olejem, vsypeme nudle a za neustáleného míchání přidáváme pastu. Jakmile jsou nudle hotové, rozdělíme je na talíře, nahoru vložíme nakrájenou jehněčí roládu a přelijeme výpekem z masa.

Komentáře k receptu