Miniroláda jehněčí s grilovanými mie
Suroviny
- 100 g Sýr sójový - Tofu
- 800 g Jehněčí kýta
- 10 g Chilli paprička
- 500 g Nudle vaječné
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 32 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 189.6 mg
- Draslík 744.5 mg
- Vláknina 7908.2 mg
- Vitamín A 7908.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa vytvoříme roládu, svážeme jí nití, ve skleněné misce smícháme 2 lžíce nadrobno nasekané bazalky, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce oleje, špetku soli a pepře. Potřeme marinádou důkladně roládu a vložíme asi na hodinu do ledničky.
-
2
Rozehřejeme gril na dřevěné uhlí (případně plynový), pod rošt vsuneme misku na odkapávající šťávu, roládu položíme na rošt, grilujeme přibližně 35 - 40 minut. V průběhu grilování jednou nebo dvakrát maso obrátíme a potřeme marinádou.
-
3
Vaječné nudle propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat. Nasekané chilli papričky s petrželí, utřeným česnekem a rozkrájeným Tofu smícháme v pastu. Rozehřejeme grilovací desku, případně plech hodně vymažeme olejem, vsypeme nudle a za neustáleného míchání přidáváme pastu. Jakmile jsou nudle hotové, rozdělíme je na talíře, nahoru vložíme nakrájenou jehněčí roládu a přelijeme výpekem z masa.