Belgický králík se zeleninovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4.8 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Králičí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 1027.4 mg
  • Vláknina 4899.8 mg
  • Vitamín A 4899.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek očistíme, na drobno připravíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo a pozvolna opečeme slaninu. Přidáme zeleninu a krátce ji orestujeme. Poté vyndáme z pánve a dáme bokem.

  • 2

    Králíka omyjeme a naporcujeme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a dáme opět na pánev, kde opečeme dozlatova. Poté na pánev přidáme opět zeleninu a podlijeme vše pivem. Pánev poté zakryjeme pokličkou a cca hodinu a čtvrt dusíme. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřichytlo.

  • 3

    Jakmile se maso krásně trhá od kosti, vše vyndáme z pánve a zeleninu rozmixujeme spolu se smetanou na pyré, které podáváme spolu s králíkem.

Komentáře k receptu