Belgický králík se zeleninovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 117 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 173.8 mg
- Draslík 1027.4 mg
- Vláknina 4899.8 mg
- Vitamín A 4899.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek očistíme, na drobno připravíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo a pozvolna opečeme slaninu. Přidáme zeleninu a krátce ji orestujeme. Poté vyndáme z pánve a dáme bokem.
-
2
Králíka omyjeme a naporcujeme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a dáme opět na pánev, kde opečeme dozlatova. Poté na pánev přidáme opět zeleninu a podlijeme vše pivem. Pánev poté zakryjeme pokličkou a cca hodinu a čtvrt dusíme. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřichytlo.
-
3
Jakmile se maso krásně trhá od kosti, vše vyndáme z pánve a zeleninu rozmixujeme spolu se smetanou na pyré, které podáváme spolu s králíkem.