Mrkvová polévka s krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 28 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 9.3 mg
- Vláknina 8187.2 mg
- Vitamín A 8187.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
-
2
Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme.
-
3
Polévku podáváme s krutony.