Šči s kysaným zelím a vepřovým masem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 400 g Vepřová plec
- 150 g Petržel kořen
- 150 g Fazole bílé
- 500 g Zelí kysané
- 60 g Protlak rajčatový
- 50 g Kroupy ječné
- 80 ml Zakysaná smetana
- 3 ks Cibule
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 56 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 374.7 mg
- Vláknina 5244 mg
- Vitamín A 5244 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc do vody, maso pokrájíme na kostky, kysané zelí nakrájíme. Mrkev a petržel oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Kroupy propláchneme.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a za občasného míchání dusíme.
-
3
Fazole s masem a kroupami vaříme zhruba 40 minut. V polovině varu přidáme zeleninu, zelí, rajčatový protlak, sůl, dušené zelí a dovaříme. Před podáváním vmícháme smetanu, bylinky a prohřejeme.