Mušle v zeleninovém vývaru s cayenským kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1590 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 1303.3 mg
- Vláknina 12773.5 mg
- Vitamín A 12773.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a minutu restujeme, přisypeme kajenské koření, smícháme. Vmícháme zeleninový vývar, rajčatový vývar, kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme očištěné mušle, zakryjeme pokličkou, 4 - 5 minut vaříme. Nakonec hrnec několikrát protřepeme, a vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať.
-
2
Mušle jsou uvařené, pokud se otevřou, uzavřené se nehodí ke konzumaci.
-
3
Podáváme ve větších miskách s vývarem a chlebem.