Losos s opečenými bramborami a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 900 g Losos obecný
  • 250 g Vývar drůbeží
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koření na ryby
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 1607.7 mg
  • Vláknina 12499.8 mg
  • Vitamín A 12499.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do řízků z lososa (kus o váze asi 225 g) z obou stran vklepáme koření na ryby s koprem a čerstvý pepř.

  • 2

    Na středním ohni rozpálíme 1-2 lžičky olivového oleje, položíme na něj lososové řízky, nejdříve kůží dolů, a smažíme asi 3 minuty do zlatohněda, obrátíme a opakujeme, nepřepalujeme. Po usmažení vyndáme z oleje, ale udržujeme v teple.

  • 3

    Ve 2 lžících rozpáleného oleje dozlatova po částech opékáme plátky brambor. Přilejeme drůbeží vývar a 4-5 minuty dusíme, přisypeme čerstvý špenát, osolíme a opepříme a na mírném ohni vaříme, dokud špenát nezmenší objem.

  • 4

    Na sebe narovnáme brambory a špenát, položíme na ně kousky připraveného lososa a zalijeme vydušenou šťávou, zdobíme nakrájeným citronem.

Komentáře k receptu