Těstoviny s ovocem a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 240 g Kuřecí křídla
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 16 g Tymián čerstvý
  • 25 g Rozinky tmavé
  • 240 g Kuřecí krk
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 0.8 ks Cibule
  • 1 ks Mango
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.4 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 l Voda pitná
  • 1.6 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 179.4 mg
  • Draslík 852.4 mg
  • Vláknina 11918.2 mg
  • Vitamín A 11918.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájená kuřecí prsa posypeme kurkumou, skořicí, kardamomem, kmínem a cayenským pepřem, promíchneme, necháme v lednici chvíli marinovat. Mezitím v hlubší pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájený česnek a cibuli, opékáme 5 minut. Potom přidáme marinované maso a pečeme jej do zlatova za občasného promíchávání dalších 5 minut. Následně přilijeme 350 ml kuřecího vývaru, osolíme, přivedeme k varu. Vložíme rozinky, na kostky nakrájené mango, pomalu pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, scedíme je, přilijeme směs a podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.

  • 2

    Kuřecí vývar:

  • 3

    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, popřípadě jej můžeme zmrazit.

Komentáře k receptu