Domácí tortellini s kuřecím masem
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 120 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Sýr Parmezán
- 120 g Vepřová kýta
- 60 g Mortadella
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 33 g
- Sodík 977 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 311.7 mg
- Draslík 300.3 mg
- Vláknina 2861.5 mg
- Vitamín A 2861.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubší pánvi necháme rozehřát máslo, vložíme do něj na kostky nakrájená kuřecí prsa, vepřovou kýtu a na kostičky nakrájenou slaninu. Opékáme dozlatova, pak necháme vychladnout a všechno dohromady rozmixujeme. Přidáme nahrubo nakrájenou mortadellu, 120 g nastrouhaného parmezánu, jedno vejce a opět rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Vezmeme těsto, rozválíme ho na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat kolečka o průměru 5 cm. Na kolečka dáme náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme. Takto připravené tortellini dáme vařit do osolené vody na 10 minut. Na talíři pak posypeme parmezánem a podáváme.
-
2
Základní těsto:
-
3
Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny libovolného tvaru, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
-
4
Takto vyrobené těstoviny pak vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.