Jehněčí s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Křemenáče
  • 10 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Víno červené
  • 5 ml Sůl
  • 200 ml Voda pitná
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 15 ml Olej stolní
  • 400 ml Vývar slepičí
  • 10 ml Ocet vinný
  • 5 ml Hořčice Dijonská
  • 15 ml Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Jehněčí kýta
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1744 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 144.3 mg
  • Draslík 708 mg
  • Vláknina 12815 mg
  • Vitamín A 12815 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby řádně očistáme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek zbavíme slupek a nakrájíme nadrobno. Troubu si předehřejeme na 200°C. Na pánvi necháme roztát máslo a osmažíme cibulku s česnekem, dokud nezesklovatí. Nasekáme si tymián. Přidáme ho do směsi na pánvi společně s houbami.

  • 2

    Vše důkladně podusíme a stále mícháme, dokud houby nepustí veškerou vodu. Houby vyndáme z pánve a umístíme do misky. Chléb nakrájíme na kostičky a smícháme se žloutky, přidáme sůl a pepř a řádně smícháme společně s houbami. Vzniklou směs necháme vystydnout.

  • 3

    Jehněčí kýtu řádně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout a vnitřek osolíme a opepříme. Kýtu pokryjeme houbovou směsí a pomocí provázku, či párátek vytvoříme rolku. Rolku vložíme do pekáče, zalijeme olejem a pečeme v troubě 2 hodiny. Každých patnáct minut zalijeme vínem a cca polovinou kuřecího vývaru. Sušené houby mezitím necháme ve vodě změknout.

  • 4

    Po dopečení kýtu vyndáme z trouby a odložíme bokem. Z pekáče slijeme šťávu do zbytku kuřecího vývaru a přivedeme jej k varu. Následně přidáme změklé houby.

  • 5

    Smícháme si dohromady moučku, hořčici a vodu a přilijeme ji k vývaru. Přilijeme ocet, přidáme špetku soli, pepře a na závěr zjemníme trochou másla. Kýtu naporcujeme na kolečka. Umístíme na talíř, zalijeme omáčkou a ozdobíme řeřichou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu