Zapečené lasagne s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 230 g Houby čerstvé
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Prosciutto sušené
  • 250 g Mleté kuřecí maso
  • 150 ml Víno Marsala
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • 12 ks Pepř černý celý
  • 12 ks Lasagne
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 835 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 601.7 mg
  • Vláknina 16914.2 mg
  • Vitamín A 16914.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Na hluboké pánvi orestujeme na oleji prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájené houby. Restujeme 8 minut. Potom vložíme mleté kuřecí maso, na kostičky nakrájené prosciutto a za občasného míchání opékáme 12 minut. Přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, nadrobno nakrájenou bazalku, protlak a vaříme 4 minuty. Přidáme sůl, pepř, pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut. Mezitím ve větším hrnci uvaříme lasagne. Uvařené lasagne naplníme směsí, zarolujeme. Uložíme je do zapékací mísy, přilijeme bešamelovou omáčku a posypeme parmezánem. Pečeme 30 minut.

  • 2

    Bešamelová omáčka s cibulí:

  • 3

    Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zvolna zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut, potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Následně přiléváme přecezené mléko, za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu