Shitake s krevetami a petrželí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 18 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 226.4 mg
- Draslík 1705.1 mg
- Vláknina 23787.5 mg
- Vitamín A 23787.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby řádně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme, nakrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej společně s půlkou másla, houby osmahneme na obou stranách.
-
2
Do pánve přimícháme nasekanou šalotku s petrželkou, houby osolíme a opepříme, za stálého míchání smažíme nadéle 3 minut.
-
3
Na jiné pánvi necháme rozpustit zbylé máslo, část másla si odložíme stranou a 5 minut na ní smažíme krevety. Dochutíme solí a pepřem, lehce polijeme citronovou šťávou.
-
4
Osmažené houby polijeme zbytkem másla, obložíme krevetami.