Jehněčí ragú z Athén

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 dl Kečup ostrý
  • 3.5 dl Bujón hovězí
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 21236 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 972.7 mg
  • Vláknina 2356.3 mg
  • Vitamín A 2356.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2379.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zelenou masitou papriku a rajčata omyjeme. Papriku rozkrojíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme ji na kostky. Masitá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme máslo, šalotku a pokrájenou papriku a rajčata. Promícháme a smažíme asi 2 minuty, až šalotka zesklovatí. Potom přimícháme 1 dl rajčatového pikantního kečupu, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky mletého zázvoru a k zelenině vrátíme maso. Přilijeme hovězí bujón a pomalu dusíme pod pokličkou asi 1.5 hodiny doměkka. Po 30 minutách dušení přimícháme omytý, drobně pokrájený koriandr a citronový pepř.

  • 3

    Ragú dochutíme solí a servírujeme horké.

Komentáře k receptu