Zázvorové špagety s kuřecím masem
Suroviny
- 230 g Kuřecí prsa
- 50 g Máslo čerstvé
- 240 g Kuřecí křídla
- 80 g Celer řapíkatý
- 16 g Tymián čerstvý
- 250 g Špagety
- 240 g Kuřecí krk
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.8 ks Cibule
- 0.8 ks Mrkev kořen
- 0.8 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Cibule červená
- 1 hrst Petržel - nať
- 0.4 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1.6 l Voda pitná
- 3 l Voda pitná
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 38 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 157.4 mg
- Draslík 516.4 mg
- Vláknina 5974.6 mg
- Vitamín A 5974.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej. Přidáme do něj kůru z 1 citronu nakrájenou na nudličky a opékáme 5 minut. Poté přidáme nakrájený zázvor, cukr a sůl a opékáme za častého zamícháni 2 minuty. Potom přilijeme 225 ml kuřecího vývaru a vaříme 5 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut.
-
2
Na pánvičce si rozehřejeme 1/2 másla, vložíme do něj na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opékáme dozlatova 5 minut za občasného zamíchání. Poté vlijeme zázvorovou směs, zamícháme a 1 minutu povaříme. Přidáme lístky petrželky a za občasného zamíchání povaříme další 3 minuty. Scedíme těstoviny a vložíme do nich zbytek másla. Pořádně zamícháme. Nalijeme na ně masovou směs a opět promícháme. Můžeme podávat.
-
3
Vývar kuřecí [42660]:
-
4
Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.