Zázvorové špagety s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Kuřecí prsa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 240 g Kuřecí křídla
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 16 g Tymián čerstvý
  • 250 g Špagety
  • 240 g Kuřecí krk
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.8 ks Cibule
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.4 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1.6 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 157.4 mg
  • Draslík 516.4 mg
  • Vláknina 5974.6 mg
  • Vitamín A 5974.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci si rozehřejeme olej. Přidáme do něj kůru z 1 citronu nakrájenou na nudličky a opékáme 5 minut. Poté přidáme nakrájený zázvor, cukr a sůl a opékáme za častého zamícháni 2 minuty. Potom přilijeme 225 ml kuřecího vývaru a vaříme 5 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut.

  • 2

    Na pánvičce si rozehřejeme 1/2 másla, vložíme do něj na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opékáme dozlatova 5 minut za občasného zamíchání. Poté vlijeme zázvorovou směs, zamícháme a 1 minutu povaříme. Přidáme lístky petrželky a za občasného zamíchání povaříme další 3 minuty. Scedíme těstoviny a vložíme do nich zbytek másla. Pořádně zamícháme. Nalijeme na ně masovou směs a opět promícháme. Můžeme podávat.

  • 3

    Vývar kuřecí [42660]:

  • 4

    Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře k receptu