Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 12 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 40.6 mg
- Draslík 1131.9 mg
- Vláknina 13086.2 mg
- Vitamín A 13086.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 180.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
3
Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě.
-
4
Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí.
-
5
Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme.
-
6
Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou.