Salát z červeného zelí s krůtími prsíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 200 g Brambory
  • 250 g Krůtí prsa
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 40.6 mg
  • Draslík 1131.9 mg
  • Vláknina 13086.2 mg
  • Vitamín A 13086.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 180.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nadrobno nakrájíme, vsypeme do mísy, promícháme se lžičkou soli a zakapeme octem. Necháme asi 20 minut odležet.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na dílky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 3

    Omytá a osušená krůtí prsa restujeme v pánvi na 2 lžících oleje asi 5 minut, vyjmeme, osolíme a opepříme. Uchováme na teplém místě.

  • 4

    Na rozpáleném oleji osmahneme česnek utřený se solí, vyjmeme, smícháme s octem a zamícháme do zelí.

  • 5

    Zbylý olej, očištěnou, na kolečka nakrájenou petržel a uvařené brambory vmícháme do zelí a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 6

    Salát upravíme na talíře a do středu položíme na plátky nakrájená krůtí prsa. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu