Zapečené makarony s řeckým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 340 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Špagety, Makarony
  • 240 g Kuřecí křídla
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 16 g Tymián čerstvý
  • 450 g Jehněčí maso mleté
  • 300 g Řecký jogurt
  • 240 g Kuřecí krk
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 0.8 ks Cibule
  • 0.8 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 0.8 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.4 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.6 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 989 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 321.6 mg
  • Draslík 785.9 mg
  • Vláknina 8562.9 mg
  • Vitamín A 8562.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme si troubu na 190°C. Do větší pánve si dáme rozehřát olej, do kterého potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a na mírném ohni opékáme 5 minut. Vložíme mleté maso a opékáme dokud nezmění byrvu. Nalijeme rajčatový protlak a přidáme mouku. Za stálého míchání zahříváme 1 minutu. Potom přilijeme 300 ml kuřecího vývaru, osolíme, opepříme a přidáme skořici. Směs přivedeme k varu, zmenšíme teplotu a pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut. Potom masovou směs vlijeme do zapékací mísy a navrch uložíme na kolečka nakrájená rajčata. Scedíme si těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce a přidáme jogurt, vejce a řádně promícháme. Směs dáme na masovou směs v zapékací míse a 1 hodinu pečeme.

  • 2

    Vývar kuřecí [42660]:

  • 3

    Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře k receptu