Losos s třemi druhy hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 600 g Losos - filety
  • 200 g Křemenáče
  • 200 g Houby stročky
  • 6 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Kopr čerstvý
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 2 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 1290 mg
  • Vláknina 5560.5 mg
  • Vitamín A 5560.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očisstíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme uschnout nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozpálíme olej a houby společně se šalotkou na něm podusíme na mírném plameni okolo 10 minut, dokud houby nepustí veškerou vodu. Zalijeme zakysanou smetanou a vaříme další č minuty. Nadále osolíme a opepříme. Pánev necháme odložíme bokem a necháme vychladnout.

  • 2

    Filety nakrájíme na plátky. Petržel opláchneme pod tekoucí vodou, necháme uschnout, nakrájíme a vmícháme do houbové omáčky.

  • 3

    Na pekáč položíme papír na pečení a na něj umístíme kulatou formu. Formu naplníme lososem, podle chuti přidáme špetku soli a pepře. Lososa polijeme polovinou houbové omáčky.

  • 4

    Omáčku vyskládáme další vrstvou lososa a zalijeme zbytkem omáčky. Na závěr vyskládáme poslední várkou lososa.

  • 5

    Špenát spaříme vařící vodou. Vodu odlejeme a špenát necháme řádně okapat. V hrnci ohřejeme vývar a přidáme do něj studené máslo. Následně omáčku osolíme a opepříme.

  • 6

    Millefuile povaříme v páře okolo 20 minut. Nadále ploch otočíme vzhůru nohama na tác a vyjmeme dortovou formu a papír. Okraje ozdobíme špenátem a koprem a osminkami citronu.

Komentáře k receptu