Losos s třemi druhy hub
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Zakysaná smetana
- 600 g Losos - filety
- 200 g Křemenáče
- 200 g Houby stročky
- 6 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ml Sůl
- 3 ml Pepř černý mletý
- 5 ml Kopr čerstvý
- 300 ml Vývar rybí
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Petržel - nať
- 2 ks Šalotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 66 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 1290 mg
- Vláknina 5560.5 mg
- Vitamín A 5560.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Houby řádně očisstíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme uschnout nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozpálíme olej a houby společně se šalotkou na něm podusíme na mírném plameni okolo 10 minut, dokud houby nepustí veškerou vodu. Zalijeme zakysanou smetanou a vaříme další č minuty. Nadále osolíme a opepříme. Pánev necháme odložíme bokem a necháme vychladnout.
-
2
Filety nakrájíme na plátky. Petržel opláchneme pod tekoucí vodou, necháme uschnout, nakrájíme a vmícháme do houbové omáčky.
-
3
Na pekáč položíme papír na pečení a na něj umístíme kulatou formu. Formu naplníme lososem, podle chuti přidáme špetku soli a pepře. Lososa polijeme polovinou houbové omáčky.
-
4
Omáčku vyskládáme další vrstvou lososa a zalijeme zbytkem omáčky. Na závěr vyskládáme poslední várkou lososa.
-
5
Špenát spaříme vařící vodou. Vodu odlejeme a špenát necháme řádně okapat. V hrnci ohřejeme vývar a přidáme do něj studené máslo. Následně omáčku osolíme a opepříme.
-
6
Millefuile povaříme v páře okolo 20 minut. Nadále ploch otočíme vzhůru nohama na tác a vyjmeme dortovou formu a papír. Okraje ozdobíme špenátem a koprem a osminkami citronu.