Garnáti s piri piri kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1066 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 343.3 mg
- Draslík 317.5 mg
- Vláknina 2974.2 mg
- Vitamín A 2974.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a připravené syrové garnáty s ocáskem ostrým nožem nakrojíme a otevřeme do tvaru motýlků.
-
2
Připravíme obalovací směs smícháním arašídového oleje, citronové šťávy, koření piri piri, sušené petrželové natě a prolisovaného česneku. V této směsi garnáty obalíme garnáty a lehce je poprášíme moukou.
-
3
Rozehřejeme arašídový olej (lépe snáší vysoké teploty), garnáty v něm fritujeme 1 - 2 minuty do křupava.
-
4
Podáváme s nakrájenou limetkou.