Vepřové maso s hořčično-bylinkovým máslem
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
- 375 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vepřová roláda
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Pastinák
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 105 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 73 mg
- Vláknina 17205 mg
- Vitamín A 17205 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 2 lžíce másla s dijonskou hořčicí, směsí zahradních bylinek a hotovou směsí potřeme vepřovou roládu.
-
2
Na silném ohni rozpálíme 2 lžičky olivového oleje, rychle na něm do zlatova orestujeme roládu a vyndáme z pánve. Štávu necháme na přípravu omáčky.
-
3
Orestovanou roládu obalíme alobalem vložíme do trouby na rošt pekáče a pečeme 75-90 minut v troubě předehřáté na 200°C.
-
4
Dobu pečení masa využijeme na přípravu zeleniny a omáčky. V hrnci, na středním ohni, rozpálíme zbytek olivového oleje a másla, přídáme mletý zázvor a med, nakrájený svazek mrkviček, pastiňák nakrájený na kostky po dobu 10 minut opékáme, občas promícháme.
-
5
Omáčku připravíme z vypečené šťávy a hladké mouky, dobře rozmícháme a na mírném ohni ohřejeme, přilejeme hovězí vývar a vymícháme hustou hladkou omáčku.
-
6
Nakrájené maso podáváme s omáčkou, mrkvičkami a pastiňákem.