Smetanové těstoviny s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 29 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 24.2 mg
- Vláknina 5921 mg
- Vitamín A 5921 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 8 minut uvařit těstoviny. Mezitím nechme v hlubší pánvi rozehřát máslo, do kterého dáme 150 ml smetany a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu, takto vaříme minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Těstoviny scedíme, dáme do omáčky, zamícháme. Přidáme zbytek smetany, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek a 50 g nastrouhaného parmezánu. Důkladně zamícháme. Na talíři těstoviny posypeme zbylým parmezánem.