Houbové toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Smrže čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Chléb toastový
  • 3 ml Sůl
  • 6 ml Smetana sladká 12%
  • 100 ml Máslo bylinkové
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 168.8 mg
  • Vláknina 10427.9 mg
  • Vitamín A 10427.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže očistíme, odtrhneme nožičky, řádně je omyjeme, osušíme, nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi necháme rozpěnit máslo a přidáme smrže, pánev přiklopíme, necháme podusit zhruba 15 minut. Bylinky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Smrže osolíme, opepříme. Smetanu smícháme se žloutkem, vzniklou směsí zalijeme houby. Pánev odstavíme stranou.

  • 3

    V toastovači či na pánvi si připravíme topinky z toastového chleba. Namažeme tenkou vrstvou bylinkového másla a rozložíme na ně oblohu ze smržů. Ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu