Telecí řízky s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 31 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 220.2 mg
- Draslík 633.4 mg
- Vláknina 7029 mg
- Vitamín A 7029 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 9.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhanku, sušenou petrželovou nať, sušenou šalvěj a bylinkovou sůl smícháme v nízké zapékací misce.
-
2
Telecí řízky (1 kus o hmotnosti cca 125 g) jemně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec vtlačíme strouhankovou směs.
-
3
Na středním plameni rozpálíme polovinu řepkového nebo slunečnicového oleje a smažíme polovinu řízků z obou stran po dobu 1-2 minuty, po vyjmutí z pánve je udržujeme v teple a postup opakujeme s druhou částí oleje a obalených řízků.