Telecí řízky s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 500 g Strouhanka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 2 kávová lžička Sůl bylinková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 220.2 mg
  • Draslík 633.4 mg
  • Vláknina 7029 mg
  • Vitamín A 7029 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 9.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhanku, sušenou petrželovou nať, sušenou šalvěj a bylinkovou sůl smícháme v nízké zapékací misce.

  • 2

    Telecí řízky (1 kus o hmotnosti cca 125 g) jemně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a nakonec vtlačíme strouhankovou směs.

  • 3

    Na středním plameni rozpálíme polovinu řepkového nebo slunečnicového oleje a smažíme polovinu řízků z obou stran po dobu 1-2 minuty, po vyjmutí z pánve je udržujeme v teple a postup opakujeme s druhou částí oleje a obalených řízků.

Komentáře k receptu