Krémová polévka z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 43.7 mg
- Draslík 655.4 mg
- Vláknina 7605.7 mg
- Vitamín A 7605.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou tykev na kostky, očištěné fazolky překrojíme, starší rohlíky pokrájíme na kostičky.
-
2
Na másle osmažíme pórek s tykví, zaprášíme moukou, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a za občasného míchání vaříme.
-
3
Mezitím ve vroucí vodě uvaříme fazolové lusky do měkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
-
4
Na másle osmažíme dorůžova kostičky z rohlíků (krutony).
-
5
Hotovou polévku propasírujeme do čistého hrnce, přivedeme do varu, vmícháme smetanu, přidáme uvařené fazolky a odstavíme.