Hovězí plátky zapečené s křenem
Suroviny
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 10 ks Mandle
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1607 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 137 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 34.6 mg
- Draslík 1858.1 mg
- Vláknina 61356.1 mg
- Vitamín A 61356.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 65.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 80.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části rozehřátého másla z obou stran, podlijeme a necháme dusit do měkka až do odpaření šťávy.
-
2
Ve smetaně rozmícháme polohrubou mouku, sůl, špetku cukru, strouhané mandle, nastrouhaný křen a povaříme na hustší omáčku.
-
3
Hotovou omáčkou polijeme plátky masa, posypeme vláčnou strouhanou houskou zakapanou máslem a zapečeme do růžova.