Hovězí plátky zapečené s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Mandle
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1607 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 137 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 34.6 mg
  • Draslík 1858.1 mg
  • Vláknina 61356.1 mg
  • Vitamín A 61356.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 65.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části rozehřátého másla z obou stran, podlijeme a necháme dusit do měkka až do odpaření šťávy.

  • 2

    Ve smetaně rozmícháme polohrubou mouku, sůl, špetku cukru, strouhané mandle, nastrouhaný křen a povaříme na hustší omáčku.

  • 3

    Hotovou omáčkou polijeme plátky masa, posypeme vláčnou strouhanou houskou zakapanou máslem a zapečeme do růžova.

Komentáře k receptu