Plátky kuřete s mangem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 80 g Mango
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 80 g Ořechy Kešu
- 250 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Máta sušená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 877.2 mg
- Vláknina 5310 mg
- Vitamín A 5310 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme arašídový olej ve větší pánvi, dáme na něj polovinu kuřecích plátků a na silném ohni restujeme 3 minuty. Hotové plátky odkládáme stranou.
-
2
Po orestování plátků stáhneme plamen na střední stupeň, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 2-3 minuty. Pak přilejeme drůbeží vývar, přimícháme kari koření, čatní (hustá omáčka) z manga, sušený koriandr a mátu, červenou papriku bez jadérek nadrobno nakrájenou a orestované kuřecí plátky a dusíme 5-6 minut.
-
3
Vmícháme špenát a opražené kešu oříšky a podáváme s chlebem pappadum a rýží.