Placky se škvarky – bagačata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 16 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 68.6 mg
- Draslík 913.4 mg
- Vláknina 13319 mg
- Vitamín A 13319 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory, vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a pomeleme na masovém strojku. Pomeleme ještě vepřové škvarky a přidáme je do mísy k bramborám. Doložíme oloupaný utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme, postupně budeme přidávat mouku. Těsto dobře propracujeme - nesmí být velmi tuhé. Dáme ho na pomoučený vál a těsto rukama dobře uhněteme, vyválíme šišku o průměru asi 8 cm a nakrájíme plátky silné 2 cm. Z každého plátku vyválíme placičku.
-
2
Plech vytřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby, aby se sádlo rozehřálo. Placky naskládáme na rozpálený omastek a dáme je péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 5-7 minutách placky otočíme a opečeme dozlatova.