Placky se škvarky – bagačata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 64 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 150 g Vepřové škvarky
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 2.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 913.4 mg
  • Vláknina 13319 mg
  • Vitamín A 13319 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory, vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a pomeleme na masovém strojku. Pomeleme ještě vepřové škvarky a přidáme je do mísy k bramborám. Doložíme oloupaný utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a vejce. Směs promícháme, postupně budeme přidávat mouku. Těsto dobře propracujeme - nesmí být velmi tuhé. Dáme ho na pomoučený vál a těsto rukama dobře uhněteme, vyválíme šišku o průměru asi 8 cm a nakrájíme plátky silné 2 cm. Z každého plátku vyválíme placičku.

  • 2

    Plech vytřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby, aby se sádlo rozehřálo. Placky naskládáme na rozpálený omastek a dáme je péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 5-7 minutách placky otočíme a opečeme dozlatova.

Komentáře k receptu